FISKE / JAKT: I Bjørkedalsvatnet finn du laks, ørret, ål og røye. Fiske foregår både på land og frå båt. Fiskekort og fiskeutstyr får du kjøpt i kiosken. Det finns også fleire fjellvatn som du kan fiske fin ørret i. Vist du vil prøve sjøfiske, er det berre 10 min med bil til Stramshamn. Der kan du fiske sjøfiske som t.d sei og torsk. Vist du vil drive jakt er her muligheter både for småviltjakt og storviltjakt. Jaktkort for småviltjakt for du kjøpt i kiosken.

 

 

BÅTUTLEIE: Ein båttur på Bjørkedalsvatnet i fint og stilt vær er ein fantastisk opplevelse. Enten du vil fiske eller berre slappe av. Båt og redningsvester får du leie iresepsjonen.

 

SYKKELUTLEIE: Langs Bjørkedalsvatnet er det ein grusveg med lite biltrafikk. Der er det ideelt med sykkeltur. Sykkel får du leid i resepsjonen.

 

TURER: Området i og omkring Bjørkedalen har eit flott turterreng. Både lett fotturar på skogsvegar og i fint skogsterreng, eller meir krevende fjellturar på ein av dei mange fantastiske fjellttoppane kring Bjørkedalen. Vist du vil ha ein lett fottur kan du følge merka tursti med utgangspunkt frå resepsjonen på Helset Hytter og Camping . Kart og beskrivelse får du i resepsjonen.

 

 

MINERALER: Er du interessert i geologi og mineraler er Bjørkedalen rett plass for deg. Fjellområdet rundt Bjørkedalsvatnet består blant anna av Olivin. Med den største anrikning av strontium som ei kjend på jorda. Bjørkedalen er av geologer karaktisert som ei geologisk perle.

 

 

SHOPPING: Er du intressert i brukskunst og souvenir, kan du ta turen innom Helset Suvenir og Brukskunst som ligg i samme lokal som resepsjonen og kiosken. Her finner du alt du kan tenke deg av brukskunst, husflid og suvenirer.

''

'